متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/02/28
  • - تعداد بازدید: 31
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

چطور مواد غذایی فاسد را بشناسیم؟

چطور مواد غذایی فاسد را بشناسیم؟

فساد مواد غذایی یکی از مهمترین عوامل عفونت و مسمومیت های غذایی است. زمانی یک ماده غذایی را فاسد می نامیم که از نظر ویژگی های ظاهری طعم، رنگ، بو و مزه به شکلی دچار تغییر شود که کیفیت و ارزش غذایی آن کاهش یافته و یا مصرف آن موجب انتقال بیماری های عفونی گردد.

 

برخی روش های آسان تشخیص فساد مواد غذایی عبارتند از: مشاهده ی تغییر رنگ و خارج شدن از شکل ظاهری طبیعی (مثل تغییر رنگ و رسوب بیش از حد آبلیمو هر گونه بوی نامطبوع (مثل بوی گندیدگی گوشت و تخم مرغ) و تغییر در ویژگی های بافتی(تشخیص لزجی سطح گوشت و یا فرو بردن انگشت دربدن ماهی که در صورت فاسد بودن ماهی برگشت اثر انگشت به حالت اولیه طول می کشد).

برخی از علائم اختصاصی فساد در مواد غذایی در زیر آورده شده است:

·         فساد در مرغ فاسد خام : بو و رنگ نامطلوب (تغییر رنگ صورتی روشن به سفید کم رنگ یا خاکستری در مرغ)

 

·         فساد در گوشت خام: بوی نامطبوع، چسبناکی یا لزجی سطح و دارا بودن رنگ قهوه ای و خاکستری

 

·         فساد در ماهی خام: بوی نامطبوع، چسبناکی یا لزجی سطح، جدا شدن آسان پولک ها، فرو رفتگی چشم، تغییر رنگ آبشش به قهوه ای تیره

 

·         فساد درکنسرو : وجود تورم یا برآمدگی در دو طرف کنسرو- زنگ زدگی خارجی قوطی کنسرو – بو رنگ نامطبوع محتویات – کنده شدن لعاب داخلی قوطی

 

·         فساد درگوشت ، ماهی و مرغ پخته : داشتن بو و طعم نامطبوع در هنگام مصرف

 

·         فساد در آبلیمو: رنگ غیر طبیعی – رسوب بیش از حد -وجود کپک در سطح ، زنگ زدگی درب شیشه

 

·         فساد در تخم مرغ : بوی گندیدگیرر  ، تغییر رنگ محتویات، پخش شدن زرده پس از شکستن تخم مرغ

 

·         بریدن شیر بعد از جوشاندن، که مصرف آن می تواند باعث بیماری شود.

 

·         مصرف هرگونه مواد غذایی کپک زده با توجه به سم تولید شده در داخل آن خطر ناک می باشد.

مواد غذایی که تاریخ انقضای آنها گذشته است را باید فاسد تلقی کرده و از مصرف آنها خوددرای نمود.

 

مینا زارعی کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 41620
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید